Nettiliittymä

Löydä kotiisi paras mahdollinen nettiliittymä eli nettiyhteys ja tilaa laajakaista nyt huippuedullisesti. Hyvin tehty kilpailutus tiputtaa perheen puhelinlaskua monesti jopa sadoilla euroilla vuodessa.

Nettiyhteytesi nopeuteen ja toimivuuteen vaikuttavat useat eri tekijät. Käytetty siirtotekniikka, sijaintisi, monenko muun käyttäjän kesken yhteys on jaettu ja käyttämäsi laite ovat vain osa tekijöistä, jotka voivat vaikuttaa nettiisi. Myös kiinteän verkon ja mobiiliverkon välillä on eroja.

Kiinteän verkon nopeus

Tiedonsiirtotekniikka. Kiinteässä verkossa laajakaistayhteyden nopeuteen vaikuttaa ensisijaisesti käytetty siirtotekniikka. Valokuitu ja kaapeliverkko mahdollistavat erittäin nopeat yhteydet, kun taas perinteisessä puhelinverkossa olevilla xDSL-yhteyksillä enimmäissiirtonopeudet ovat rajallisemmat.

Verkon keskitin. Yhteytesi nopeus riippuu myös päätelaitteesi etäisyydestä verkon keskittimeen. Mitä kauempana asut operaattorin laajakaistakeskittimestä sen enemmän se vaikuttaa liittymäsi nopeuteen.

Muut laitteet ja käyttäjät. Useimmilla meistä on kotona useitakin eri laitteita, jotka ovat samanaikaisesti kytketty verkkoon. Jos kotona on useampia palveluita käytössä ja ehkä myös muita verkon käyttäjiä, voi tämä näkyä yksittäisen yhteyden hidastumisena tai pätkimisenä.

Valoo valokuitu – tutkitusti edullisin valokuitutoimija!

Valokuituyhteydet ovat muuttaneet internetin käyttöä maailmanlaajuisesti. Valoo Valokuitu, Suomen johtava valokuitutoimija, tarjoaa asiakkailleen nopeimman ja luotettavimman internetin käyttökokemuksen. Tämä artikkeli käsittelee, miten Valoo on onnistunut mullistamaan valokuitualan Suomessa ja miksi heidän tarjoamansa yhteydet ovat markkinoiden edullisimmat.

Valoo Valokuitu – markkinoiden yksinkertaisin hinnoittelumalli

Yksi Valoo Valokuidun suurimmista eduista on heidän yksinkertainen hinnoittelumallinsa. He eivät veloita asiakkailtaan liittymämaksuja, asennuskuluja eivätkä ylläpitomaksuja uusilla rakennusalueilla. Asiakkaat maksavat vain käyttämänsä internetin mukaan. Tämä läpinäkyvä ja reilu hinnoittelumalli on houkutellut tuhansia asiakkaita ympäri Suomea.

Pitkän elinkaaren vähäpäästöinen valokuituverkko

Valoo Valokuidun rakentama valokuituverkko on suunniteltu kestämään jopa sata vuotta. Modernit tekniikat ja vähäpäästöiset ratkaisut tekevät siitä ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Tämä pitkä elinkaari yhdistettynä alhaisiin rakennuskustannuksiin mahdollistaa edulliset hinnat kuluttajille.

100 % Valokuitu – nopea ja luotettava internet

Valoo Netti tarjoaa 100 % valokuituyhteyden, joka takaa nopeat ja katkeamattomat nettiyhteydet. Valokuituverkko on suunniteltu kestämään suuria datamääriä ilman viivettä tai yhteysongelmia. Tämä tekee siitä ihanteellisen ratkaisun niin kotikäyttäjille kuin suurille yrityksillekin.

Mobiiliverkon nopeus

Verkkotekniikka ja päätelaite. Matkaviestinverkossa yhteyden nopeus riippuu erityisesti alueella käytössä olevista verkkotekniikoista ja käyttäjän päätelaitteen tekniikasta:

  • 4G-verkko mahdollistaa huippunopean yhteyden sopivissa olosuhteissa
  • 3G-verkko on käytettävissä laajemmalla alueella, mutta huippunopeudet ovat pienemmät
  • GSM-verkko on kattavin, mutta tiedonsiirtonopeudet ovat hyvin rajalliset

Muut käyttäjät. Mobiiliverkon kapasiteettia jaetaan kaikkien samalla alueella samaa verkkoa käyttävien kesken. Tiettyinä aikoina verkolla on yleensä paljon käyttäjiä, jolloin myös yhteyden nopeus laskee.

Sijainti. Myös käyttäjän sijainnin muuttuminen vaikuttaa nopeuteen, sillä signaalin vahvuus vaihtelee kuuluvuusalueen muuttuessa. Jos sinulla on kotonasi mobiililaajakaista kannattaa operaattorin kuuluvuuskartasta tarkistaa, miten lähellä olet tukiasemaa.

Mitä sopimuksesi sanoo liittymän nopeudesta?

Muistathan, että liittymäsi teoreettinen maksiminopeus on eri asia kuin nopeuden vaihteluväli. Nopeuden vaihteluväli kuvaa liittymäsi todellista nopeutta. Sopimuksestasi tuleekin ilmetä liittymän nopeudesta vähintään seuraavat tiedot:

  • kiinteän laajakaistan osalta minimi-, normaali- ja maksiminopeus
  • mobiililaajakaistan osalta arvioitu maksiminopeus
  • lisäksi liittymän mainostettu nopeus.

Jos liittymälläsi on tiedonsiirtokiintiö, tulee sopimuksesta myös ilmetä, miten sen täyttyminen vaikuttaa nopeuteen.

Nopeuden lisäksi laajakaistan käyttöön voi vaikuttaa esimerkiksi tekniikalle tyypillinen viive. Jos viiveellä saattaa käytännössä olla vaikutusta liittymän käyttöön, tulee tästä olla selvitys liittymäsopimuksessa. Esimerkiksi satelliittilaajakaistan viive vaikuttaa reaaliaikaisuutta edellyttävien sovellusten käyttöön.

Mittaa liittymäsi todellinen nopeus

Useat operaattorit tarjoavat asiakkailleen ilmaisen nopeusmittarin. Mittari ilmoittaa yhteyden lataus- ja lähetysnopeuden testaushetkellä. Tulos voi vaihdella, joten nopeustesti kannattaakin toistaa eri aikoina.

Liittymän nopeuden voit tarkistaa esim. alla olevien mittareiden avulla.