Älykodin internet vinkit: näin varmistat toimivat nettiyhteydet

Nykyajan älykotien toimivuus on pitkälti riippuvainen luotettavista nettiyhteyksistä. Kun kodit ovat täynnä älylaitteita, kuten robotti-imureita, etäohjattavia saunoja ja älykkäitä säätöjärjestelmiä, on tärkeää varmistaa, että internet-yhteys on vakaa ja nopea. Tämä on erityisen tärkeää, kun otetaan huomioon, että monet kotitaloudet toimivat myös etätyöpisteinä.

Suunnittelu on avainasemassa

Kun rakennetaan uusi talo tai päivitetään vanhaa, on viisasta suunnitella älykkäät tietoliikenneyhteydet huolellisesti. Älyteknologiaa ei enää pidetä luksuksena, vaan se on olennainen osa nykyaikaista asumista. Sähkön hinnan nousu on myös lisännyt älykkäiden energianhallintajärjestelmien kysyntää, mikä korostaa luotettavan internet-yhteyden merkitystä.

Asiantuntija korostaa valokuitua

Heikki Kaunisto, Valokuitusen toimitusjohtaja, painottaa valokuituyhteyksien merkitystä. Hän suosittelee, että älykodin nettiyhteyksiä suunniteltaessa, tulee valokuitu nähdä yhtä tärkeänä osana kotia kuin sähkö- tai vesijohdot. Etenkin uusia taloja rakennettaessa on järkevää ottaa valokuitu huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Miten varmistaa hyvät yhteydet

  1. Valokuidun saatavuus: Selvitä valokuituyhteyden saatavuus rakennusalueellasi. Jos etukäteen ei ole huolehdittu hyvistä yhteyksistä, voi jälkikäteen olla vaikeaa saada niitä asennettua.
  2. Yhteyden nopeus: Testaa kotisi internet-yhteyden todellinen nopeus. Muista, että mobiiliyhteydet ja valokuituyhteydet voivat toimia eri tavalla.
  3. Tarpeen mukainen nopeus: Arvioi, minkä nopeinen yhteys riittää kotisi tarpeisiin. Yli 100 Mbit/s yhteydet eivät välttämättä ole tarpeen, ellei kotona ole erityisen suurta datan käyttöä.
  4. Luotettavuus: Valokuitu on luotettava ja tarjoaa yhtä nopean lataus- ja lähetysnopeuden, mikä on tärkeää erityisesti etätyössä.

Valokuitunen Oy

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2023 aikana  investoimme 100 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistavat suomalainen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia.

Valokuitunen Oy

Valimotie 21, 00380 Helsinki

https://valokuitunen.fi

Vastaa