Valokuitua kotiin ja toimistoon: Valoo Valokuitu

Nopeus ja luotettavuus

Valokuituyhteys on nykyaikaisen tiedonvälityksen perusta, ja Valoo Valokuitu on tässä segmentissä Suomen markkinajohtaja. Miljoonat eurot investoitu infrastruktuuriin takaavat, että yhteytesi on paitsi nopea myös äärimmäisen luotettava.

Yksinkertainen hinnoittelu

Valoo Valokuitu ei sorru monimutkaisiin hinnoittelumalleihin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että uusilla rakennusalueilla et maksa penniäkään liittymän rakentamisesta, yhteyden kytkemisestä tai ylläpidosta. Maksat vain valitsemastasi nettiyhteydestä.

VALOO NETTI VALOKUITULIITTYMÄT

VALOO NETTI S

100/100 Mbit/s
29,90 €/kk*

Kevyeen surffailuun, 1–2 käyttäjälle.
*6kk jälkeen 39,90 €/kk

VALOO NETTI M

500/500 Mbit/s
34,90 €/kk*

Koko kodin tarpeisiin, 4+ käyttäjälle.
*6kk jälkeen 44,90 €/kk

VALOO NETTI L

1000/1000 Mbit/s
39,90 €/kk*

Koko kodin vaativiin tarpeisiin, 6+ käyttäjälle.
*12kk jälkeen 49,90 €/kk

VALOO NETTI XL

2000/2000 Mbit/s
59,90 €/kk*

Tästä ei lopu kaista kesken! Koko perheelle.
*24kk jälkeen 79,90 €/kk

Ympäristöystävällisyys

Valoo Valokuitu ei ole pelkästään nopea ja luotettava, vaan myös ympäristöystävällinen valinta. Modernit rakennustekniikat mahdollistavat vähäpäästöisen tiedonsiirtoratkaisun, jonka elinkaari ulottuu jopa sadan vuoden päähän.

Kustannustehokkuus

Valoo Valokuitu on Kauppalehden (13.9.2022) mukaan tutkitusti Suomen edullisin valokuitutoimija. Pienet rakentamiskustannukset ja yksinkertainen hinnoittelumalli tekevät valokuidusta erinomaisen kustannustehokkaan vaihtoehdon.

Tekniset edut

Valoo Valokuitu ei ole vain nopea ja edullinen; se on myös teknisesti ylivertainen. Valokuituverkkomme on aidosti avoin verkko, mikä tarkoittaa mahdollisuutta useille eri operaattoreille tarjota liittymätuotteita ilman nopeus- tai muita rajoituksia.

Valoo Valokuitu lyhyesti:

 • Nopea ja luotettava: Investoinnit infrastruktuuriin takaavat huippunopeat ja vakaa yhteydet.
 • Yksinkertainen hinnoittelu: Ei ylimääräisiä kuluja liittymän rakentamisesta tai ylläpidosta.
 • Ympäristöystävällinen: Modernit rakennustekniikat ja pitkä elinkaari.
 • Kustannustehokas: Tutkitusti Suomen edullisin valokuitutoimija.
 • Teknisesti avoin: Mahdollisuus useille operaattoreille tarjota liittymätuotteita.

Helppo tilausprosessi

Valoo Netin tilaaminen on tehty äärimmäisen helpoksi. Käy vain verkkosivuillamme, syötä osoitteesi saatavuushakuun ja paina ”Hae”. Jos osoitteeseesi on saatavana Valoo Valokuitu, voit valita itsellesi sopivan yhteyden ja mahdolliset lisäpalvelut.

Miksi Valoo Valokuitu?

Valoo Valokuitu on täydellinen valinta niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin, jotka arvostavat nopeutta, luotettavuutta ja kustannustehokkuutta. Älä jää jälkeen – valitse Valoo Valokuitu ja astu tulevaisuuteen jo tänään.

Valoo on tutkitusti edullisin valokuitutoimija (Kauppalehti 13.9.2022). Valokuidun asennus, urakointi ja avausmaksu nyt ilmaiseksi (norm. 2490 €). Ei piilokustannuksia, eli maksat vain netistä. Tarkista saatavuus ja nopeusvaihtoehdot.

Tietoja

Valokuitu on ohut kuitu, joka on tehty lasista tai muovista ja joka kykenee kuljettamaan tietoa valonsäteenä. Se on nykyään yksi suosituimmista tavoista siirtää tietoa suurilla nopeuksilla pitkienkin etäisyyksien yli. Valokuitu tarjoaa useita etuja verrattuna perinteisiin kuparikaapeleihin, kuten suuremman kaistanleveyden ja paremman signaalin laadun.

Toimintaperiaate

Valokuitu toimii hyödyntämällä valon heijastumista ja taittumista. Valonsäde kulkee kuidun ytimessä ja heijastuu sen sisäpinnasta, mikä mahdollistaa valon kulkemisen pitkiä matkoja minimaalisella signaalin heikkenemisellä. Käytännössä valo lähetetään valokuituun valolähteen, kuten laserin tai LED-valon, avulla ja se kulkee kuidun läpi tiettyä reittiä pitkin.

Kaistanleveys ja nopeus

Yksi valokuidun suurimmista eduista on sen suuri kaistanleveys. Teoriassa valokuitu pystyy siirtämään jopa terabittejä sekunnissa, mutta käytännössä nopeudet ovat usein gigabittejä sekunnissa. Tämä tekee valokuidusta ihanteellisen ratkaisun dataintensiivisiin sovelluksiin, kuten videostreamingiin tai pilvipalveluihin.

Häiriösietoisuus

Valokuidut ovat erittäin immuuneja ulkoisille häiriöille, kuten sähkömagneettiselle säteilylle. Tämä tekee niistä luotettavan vaihtoehdon monissa käyttöympäristöissä, joissa häiriöitä saattaa esiintyä. Esimerkiksi teollisuuslaitoksissa tai sairaaloissa valokuitu on usein parempi vaihtoehto kuin perinteiset kuparikaapelit.

Eri tyyppisiä valokuituja

Valokuituja on monia eri tyyppejä, kuten yksimuoto- ja monimuotokuituja. Yksimuotokuidut mahdollistavat datan siirron pitkillä etäisyyksillä, mutta ne ovat yleensä kalliimpia. Monimuotokuidut ovat edullisempia ja sopivat lyhyemmille etäisyyksille, mutta niiden kaistanleveys on yleensä pienempi.

Valokuidun asennus ja huolto

Valokuidun asentaminen vaatii erikoisosaamista, sillä kuitu on herkkä materiaali ja se voi vahingoittua helposti. Asennuksen jälkeen valokuidun huolto on suhteellisen yksinkertaista, mutta kuidun eheyden tarkistaminen ja mahdollisten vikojen paikantaminen vaativat erikoislaitteita.

Hyödyt ja haitat listattuna

Hyödyt:

 • Suuri kaistanleveys
 • Vähäinen signaalin heikkeneminen
 • Häiriösietoisuus
 • Skalautuvuus

Haitat:

 • Korkeat asennuskustannukset
 • Erikoisosaamisen tarve asennuksessa ja huollossa

Tulevaisuuden näkymät

Valokuidun käyttö yleistyy jatkuvasti, ja sen teknologia kehittyy myös nopeasti. Tulevaisuudessa voimme odottaa vielä suurempia kaistanleveyksiä, parempaa häiriösietoisuutta ja edullisempia asennusratkaisuja. Kehitystyö keskittyy myös valokuidun integroimiseen muiden teknologioiden, kuten 5G-verkkojen, kanssa.

3 kommenttia artikkeliin ”Valokuitua kotiin ja toimistoon: Valoo Valokuitu”

Vastaa