Edulliset liittymät ja oman talouden seuranta

Edullisten liittymien valitseminen ja oman talouden seuranta voivat molemmat auttaa säästämään rahaa ja hallitsemaan paremmin henkilökohtaista taloutta.

Liittymien osalta kannattaa vertailla eri operaattorien tarjouksia ja valita omaan käyttöön sopivin vaihtoehto. Esimerkiksi prepaid-liittymät tai liittymät ilman määräaikaa voivat olla edullisempia kuin pitkäaikaiset sopimukset, jos puhelimen käyttö on vähäistä. Lisäksi kannattaa tarkistaa, mitä palveluita oma liittymä sisältää ja ovatko ne kaikki tarpeellisia, sillä ylimääräisistä palveluista voi tulla tarpeettomia kustannuksia.

Liittymien vertailu kannattaa aloittaa miettimällä omia tarpeita. Mitä ominaisuuksia ja palveluita tarvitset liittymältäsi? Esimerkiksi haluatko rajattoman puheajan, viestit ja datan vai riittääkö sinulle tietty määrä jokaisessa?

Kun olet määritellyt omat tarpeesi, voit vertailla eri liittymiä seuraavilla tavoilla:

 1. Hinnat: vertaile eri operaattoreiden hintoja ja katso, mitä saat rahoillesi.
 2. Palvelut: tarkista, tarjoavatko eri operaattorit haluamiasi palveluita, kuten rajattoman datan tai ilmaiset ulkomaanpuhelut.
 3. Puhelut ulkomaille: jos soitat ulkomaille, tarkista, mitä se maksaa eri operaattoreilla.
 4. Nopeus: tarkista, millainen nopeus eri liittymillä on tarjolla ja tarvitsetko nopean datayhteyden.
 5. Sopimuksen pituus: tarkista, kuinka pitkään olet sitoutunut liittymään ja mitä tapahtuu, jos haluat irtisanoa sopimuksen ennen sen päättymistä.
 6. Asiakaspalvelu: tarkista, millainen asiakaspalvelu operaattorilla on ja millä tavoin he ovat tavoitettavissa.
 7. Kampanjat ja tarjoukset: tarkista, onko eri operaattoreilla tällä hetkellä kampanjoita tai tarjouksia, joita voit hyödyntää.

Huomioi myös, että liittymän valinnassa kannattaa miettiä omaa budjettia ja sitä, minkä verran olet valmis maksamaan kuukausittain. Älä myöskään unohda tarkistaa mahdollisia piilokuluja, kuten käyttämättömistä palveluista perittäviä maksuja.

Oma talous ja säästötoimet

Oman talouden hallinnassa on tärkeää seurata omaa kulutustaan ja löytää keinoja säästää rahaa. Tässä muutamia säästötoimia, jotka voivat auttaa:

 1. Laadi budjetti: Laadi selkeä budjetti, joka sisältää kaikki tulosi ja menosi. Tämä auttaa sinua seuraamaan, mihin rahasi menevät ja tunnistamaan kohdat, joissa voit säästää.
 2. Vähennä kulutusta: Voit vähentää kulutustasi monin tavoin, kuten syömällä kotona, vähentämällä turhia ostoksia, valitsemalla halvempia tuotteita ja käyttämällä julkista liikennettä.
 3. Säästä energiakuluissa: Voit säästää rahaa sähkölaskussa ja muissa energiakuluissa esimerkiksi sammuttamalla laitteet ja valot, kun et käytä niitä, ja valitsemalla energiatehokkaita laitteita.
 4. Vaihda pankkia: Voit säästää pankkipalvelumaksuissa vaihtamalla pankkia, joka tarjoaa edullisempia vaihtoehtoja.
 5. Käytä vertailupalveluita: Vertaile hintoja ja tarjouksia esimerkiksi vakuutuksissa, sähkö- ja kaasusopimuksissa ja puhelinliittymissä, jotta löydät edullisimmat vaihtoehdot.
 6. Sijoita: Sijoittaminen voi auttaa sinua kasvattamaan omaa varallisuuttasi ja saavuttamaan taloudellisia tavoitteita.

Oman talouden seurantaan on olemassa monia erilaisia työkaluja ja sovelluksia, joilla voi helposti seurata tuloja ja menoja. Esimerkiksi mobiilipankit tarjoavat usein näkymän tiliotteisiin ja kulujen seurantaan, ja erilaiset budjetointisovellukset auttavat pitämään kulut hallinnassa ja säästämään rahaa. Tärkeää on myös tehdä säännöllisesti budjetti ja seurata sen toteutumista, jotta oma talous pysyy hallinnassa ja pystyy tarvittaessa tekemään muutoksia kulujen pienentämiseksi.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa ja paljon muuta.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Vastaa