Täysin suomalainen 5G ja Telian liittymätarjous

Liittymätarjousaika: 4.-10.3.2024:

Telia: Valittuihin liittymiin kaupan päälle 50€ Lidl-lahjakortti

Telia tarjoaa asiakkailleen edullisia ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia yhteysliittymiä. Asiakkaat voivat itse päättää, mistä he maksavat: internetin käyttö on aina rajaton, kun taas puhelut ja viestit voi valita joko rajattomina tai käytön mukaan. Telian erikoisuutena on, että puhelut ja viestit Suomesta Pohjolan ja Baltian maihin sisältyvät liittymän hintaan, tarjoten lisäarvoa asiakkaille.

Pohjolan ja Baltian kattava verkko

Telialla on Pohjolan ja Baltian kattavin oma verkko. Heillä on omat verkot Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Erityisesti Suomessa Telian 4G-verkko kattaa 99,9 % väestöstä, mikä on merkittävä saavutus. Yhtiö pyrkii jatkuvasti parantamaan verkkoaan vastaamaan asiakkaidensa tarpeita ja toiveita.

Rajaton ja nopea 4G-netti

Kaikki Telian liittymät tarjoavat rajattoman internetin käytön kotimaassa ilman datakattoa. Tämä mahdollistaa huolettoman netin käytön ilman pelkoa yllättävistä lisämaksuista. Lisäksi Rajaton-liittymien käyttäjät voivat nauttia täysin rajattomasta internetistä myös Pohjolassa ja Baltiassa, mikä tekee matkustamisesta ja liikkumisesta vieläkin joustavampaa.

Huippunopea 5G-verkko

Telia on panostanut merkittävästi 5G-verkon laajentamiseen. Keväällä 2022 yhtiön 5G-verkko kattoi jo 160 kaupunkia, ja verkon alueella asuu noin 3,7 miljoonaa suomalaista. Lisäksi Telian 5G-verkkoa voi käyttää kansainvälisesti yli 40 maassa, mikä tuo asiakkaille merkittävää lisäarvoa.

EU-käyttö sisältyy liittymän hintaan

Telia on huomioinut asiakkaidensa tarpeet myös kansainvälisellä tasolla. Kaikkiin liittymiin sisältyy EU-käyttö, mikä tarkoittaa, että liittymää voi käyttää EU- ja ETA-maissa samalla hinnalla kuin kotimaassa. Tämä ominaisuus eliminoi yllätyslaskujen riskin ulkomailla ollessa, tarjoten asiakkaille mielenrauhaa ja taloudellista ennustettavuutta.

Tarpeen keskustella kotimaisesta 5G:stä

Keskustelu kotimaisen 5G:n tarpeellisuudesta on noussut esille Suomessa. Telia Finlandin Online, markkinointi- ja analytiikkajohtaja Kati Riikonen painottaa, että kotimaisuuden korostaminen on tärkeää tietoturvan kannalta. Perinteisesti operaattorit ovat kilpailleet verkkojen peiton, nopeuden ja hinnan osalta, mutta nyt huomio kohdistuu myös tietoturvaan. Riikosen mukaan jokaisen liittymäasiakkaan tulisi pohtia, missä ja kenen verkoissa heidän datansa liikkuu. Kotimaisuus tuo lisää läpinäkyvyyttä ja turvallisuutta.

Kotimaisuuden merkitys 5G-verkoille

Kotimaisuuden korostaminen 5G-verkoissa ei ole pelkästään Telian itsensä nostama asia. Riikosen mukaan yli 80 % Suomen yrityspäättäjistä pitää kotimaisuutta tärkeänä 5G-verkon turvallisuuden kannalta. Telian valinta käyttää Nokiaa kumppaninaan 5G-verkoissa korostaa kotimaisuuden arvoa. Myös yhteisyritys Suomen Yhteisverkko Oy on tehnyt saman valinnan. Tämä investointi kotimaisuuteen tukee paitsi tietoturvaa, myös suomalaista työtä ja taloutta.

Kotimaisuuden vaikutus yhteiskunnassa

Kotiisuuus on aihe, joka herättää monenlaisia tunteita. Positiivisena asiana kotimaisuus tukee paikallista liiketoimintaa, työllisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Riikonen mainitsee, että hänen kasvatuksessaan kotimaisuuden arvostaminen on ollut merkittävässä roolissa. Toisaalta kotimaisuus voi saada myös negatiivisia tulkintoja, kuten sulkeutuneisuutta ja ääriliikkeiden nousua. Riikonen korostaa, että iloinen ja rakentava kotimaisuus ei ole riippuvainen syntyperästä, vaan se on yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin edistämistä.

5G-verkon turvallisuus ja hallinta

Telia pyrkii varmistamaan, että verkon hallinta on omassa valvonnassaan. He käyttävät kyberturvallisuustyökaluja, jotka havaitsevat poikkeamia ja hyökkäyksiä verkkoliikenteessä. Tämän ansiosta asiakkaiden viestinnän yksityisyys ja tietoturva on turvattu. Riikonen korostaa, että 5G-verkon turvallisuus on kriittinen kansallisen turvallisuuden kannalta, mikä on myös suojelupoliisin päällikön Antti Pelttarin näkemys.

Kotimainen 5G-aikakausi

Suomen Telian toiminta 5G-verkkojen rakentamisessa kotimaisin voimin on merkittävä askel kohti turvallisempaa ja läpinäkyvämpää tietoliikennettä. Riikonen toivottaa tervetulleeksi kotimaiseen 5G-aikakauteen, joka lupaa paitsi nopeampaa ja kattavampaa verkkoyhteyttä, myös suurempaa tietoturvaa ja kotimaisen työn tukemista.

Yksi kommentti artikkeliin ”Täysin suomalainen 5G ja Telian liittymätarjous”

Vastaa