Uusi puhelinliittymä hakusessa – olisiko se DNA?

DNA Oyj on perustettu vuonna 1985. Se on julkinen osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Helsinki, ja pääasiallinen toimiala tietoliikennepalvelut. DNA on suomalainen tietoliikenneyhtiö, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa, ja sen strategisen toiminnan keskiössä on asiakas.

DNA on puhelinoperaattori, joka on tunnettu lentävistä lauseistaan ja pinkistä logostaan, ja joka tarjoaa kattavan valikoiman aina puhelinliittymistä, data- ja tv-palveluihin. DNA:n räväkät mainokset puhuttelivat ensi alkuun erityisesti nuorisoa, mutta nykyään DNA merkitsee monien mielissä halvempaa hintaa. Yritys tarjoaakin hinta-kattavuus-suhteeltaan kilpailukykyisen vastuksen operaattorien mammutteihin, Elisaan ja Teliaan nähden. DNA:n verkko kattaa nykypäivänä lähes koko Suomen, ihan pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta, ja tyytyväisten asiakkaiden lisäksi DNA:lla on myös Suomen tyytyväisimmät työntekijät.

DNA muuttaa sopimustietojen tarkastuspalvelunsa lainmukaiseksi 

DNA on vahvistanut, että se tulee viimein muuttamaan matkapuhelinliittymien sopimustietojen tekstiviestitarkastuspalvelun lainmukaiseksi.

Teleyrityksillä on ollut jo vuoden 2022 lähtien velvollisuus tarjota kuluttajille mahdollisuus tarkastaa tekstiviestillä määräaikaisen matkaviestinverkon liittymäsopimuksensa päättymispäivä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom totesi, ettei DNA:n tarkastuspalvelu ei kuitenkaan ole ollut lainmukainen, sillä DNA ei ole tarjonnut tarkastusmahdollisuutta suoraan tekstiviestillä asiakkailleen. DNA valitti Traficomin sille asettamista vaatimuksista eri oikeusasteisiin ja haki lisäksi päätösten purkua ylimääräisin muutoksenhakukeinoin. Asia saatiin päätökseen, kun korkein hallinto-oikeus hylkäsi DNA:n purkuhakemuksen ja DNA:n tulee oikeuden päätöksen myötä korjata sopimustiedon tarkastuspalvelunsa lainmukaiseksi 9.12.2022 mennessä.

DNA:n kertoo toteuttaneensa palvelun alun perin Traficomin edellyttämässä aikataulussa, mutta DNA:n ja Traficomin näkemykset palvelun toteutustavasta poikkesivat toisistaan.

Traficom on vaatinut, että kuluttajilla pitää olla mahdollisuus tarkastaa määräaikaisen matkaviestinverkon liittymäsopimuksensa voimassaolo lähettämällä tekstiviesti SOPIMUS (tai ruotsiksi ABONNEMANG) numeroon 18321. Vastauksena hänen tulee saada välittömästi tekstiviesti, joka kertoo määräaikaisen sopimuksen päättymispäivän. Kuluttaja voi hyödyntää palvelua, kun hän esimerkiksi saa toiselta teleoperaattorilta kiinnostavan liittymätarjouksen ja harkitsee palveluntarjoajan vaihtamista.

DNA kuitenkin vaati asiakkailtaan aiemmin palvelun sallimisen erikseen ennen tarkastuspalvelun käyttöä, jolloin palvelu ei toteutunut lain edellyttämällä helpolla ja välittömällä tavalla.

DNA Oyj: Anna-Mari Ylihurula DNA:n yritysliiketoiminnan johtajaksi

DNA Oyj:n yritysliiketoiminnan johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty diplomi-insinööri, eMBA Anna-Mari Ylihurula.

Anna-Mari Ylihurula aloittaa tehtävässään elokuuhun 2023 mennessä. Hän siirtyy DNA:lle Elisalta, missä hän on tehnyt pitkän uran yritysliiketoiminnan johtotehtävissä, viimeiseksi johtajana Elisa Yritysasiakkaat -liiketoiminnassa (VP, Customer Operations).

Ylihurula vastaa uudessa tehtävässään DNA:n yritysliiketoiminnasta ja sen kehityksestä raportoiden DNA:n toimitusjohtajalle.

”Olen todella iloinen saadessamme Anna-Marin vetämään yritysliiketoimintaamme. Hänellä on erittäin laaja ja monipuolinen kokemus eri tehtävistä ICT-alalta ja hänen osaamisensa auttaa meitä varmasti kehittämään palveluitamme yrityksille entisestään. Uskon, että hän sopii loistavasti yrityskulttuuriimme ja tuo samalla uutta näkemystä toimintaamme. Haluankin toivottaa Anna-Marin lämpimästi tervetulleeksi DNA:lle”, toteaa DNA:n toimitusjohtaja Jussi Tolvanen.

”Minulla on pitkä kokemus ICT-alalta ja olen keskittynyt työurallani erityisesti yritysasiakkaiden palvelemiseen. Odotankin innolla pääseväni rakentamaan DNA:n yritysasiakkaille sujuvaa ja mutkatonta arkea digitaalisten palveluiden ja prosessien avulla yhdessä uusien kollegoideni kanssa. On myös kiinnostavaa päästä tekemään yhteistyötä Telenorin eri pohjoismaisten yhtiöiden kanssa ja olla siten vahvistamassa DNA:n kasvua myös kansainvälisten palveluiden tarjoajana. Kiitänkin luottamuksesta ottaa kokonaisvastuu DNA:n yritysliiketoiminnasta”, Ylihurula kommentoi.

Ylihurulan aloitukseen saakka DNA:n yritysliiketoiminnan johtajana toimii oman toimensa ohella DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

2 kommenttia artikkeliin ”Uusi puhelinliittymä hakusessa – olisiko se DNA?”

Vastaa