Valoo valokuitu tarjous vielä voimassa

Valoo on markkinoiden edullisin valokuitutoimija (Kauppalehti 13.9.2022). Valoo valokuitu on markkinoiden ainoa valokuitusopimus, jossa kaikki sisältyy hintaan. Saat yhdellä sopimuksella kaiken mitä tarvitset: sekä fyysisen valokuituliittymän että laajakaistan. Ei liittymismaksuja, ei asennusmaksuja, ei ylläpitomaksuja – meillä maksat vain nettiliittymästä valitsemasi nopeuden mukaan.

Valoo Netti L nyt rakentamiskauden avajaistarjouksessa vain 29,90 €/kk 12 kk:n jälkeen 49,90 €/kk. Sopimuksen kokonaishinta 358,80 € / 12 kk. Tarjous koskee vain uusia tilauksia. Avajaistarjous voimassa 3.4.-5.5.

Valoo Oy:n vaikutus suomalaiseen digitaaliseen infrastruktuuriin

Vuonna 2019 perustettu Valoo Oy on ottanut tehtäväkseen vahvistaa Suomen asemaa kansainvälisesti kilpailukykyisenä tietoyhteiskuntana. Yhtiö on sitoutunut investoimaan merkittäviä summia suomalaisen digitaalisen infrastruktuurin kehittämiseen, mikä näkyy suunnitelmassa tuoda valokuituliittymä yli 300 000 suomalaiskotiin. Tämä laajamittainen hanke ei ainoastaan paranna yhteyksiä, vaan luo myös uusia työpaikkoja sekä Valoolle itselleen että sen laajalle urakoitsijaverkostolle ympäri Suomea.

Kilpailun ja avoimuuden edut kuluttajalle

Valoo Oy:n päätös avata oma valokuituverkkonsa muiden palveluntarjoajien käyttöön vuonna 2024 edustaa merkittävää askelta kohti avoimempaa ja kilpailullisempaa markkinaympäristöä. Tämä strategia mahdollistaa korkean laadun ylläpitämisen ja pitää hinnat kuluttajille kohtuullisina, sillä kilpailu eri palveluntarjoajien välillä pakottaa toimijat panostamaan sekä palveluidensa laatuun että hinnan kilpailukykyyn. Kuluttajille tämä tarkoittaa parempia vaihtoehtoja ja vapautta valita itselleen sopivin nettiyhteyspalvelu.

Valokuitu – sijoitus tulevaisuuteen

Valokuidun kestävyys on yksi sen suurimmista eduista; se voi kestää jopa sata vuotta, mikä tekee siitä erittäin pitkäaikaisen investoinnin. Tämän ansiosta valokuitu on verrattavissa muihin perusinfrastruktuurin osiin, kuten sähköön ja veteen. Se on kriittinen osa nykyaikaisen yhteiskunnan toimivuutta, ja investoinnit valokuituun tukevatkin laajemman yhteiskunnallisen ja taloudellisen kehityksen tavoitteita.

Valokuidun hyödyt

Valokuitu on tunnettu erityisesti sen tarjoamasta nopeudesta ja luotettavuudesta. Se siirtää tietoa valon nopeudella, mikä mahdollistaa erittäin suuret tiedonsiirtonopeudet sekä lataus- että lähetysnopeuksissa. Tämä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon raskaan datan käyttäjille, kuten suurille perheille tai etätyötä tekeville, joilla on jatkuva tarve suurille tiedonsiirtomäärille esimerkiksi videoneuvotteluissa tai suurten tiedostojen siirrossa.

Taloudelliset vaikutukset

Valokuidun asennus kotiin voi olla aluksi kallis investointi, mutta pitkällä tähtäimellä se on taloudellisesti kannattava. Tutkimukset ovat osoittaneet, että valokuituyhteys voi nostaa kiinteistön arvoa merkittävästi. Lisäksi valokuidun ylläpitokustannukset ovat alhaiset, ja sen elinkaari on pitkä, mikä tarkoittaa, että se ei vaadi säännöllisiä korjauksia tai päivityksiä toisin kuin perinteiset kuparikaapelit.

Kestävä kehitys

Valokuitu on myös ekologisesti kestävä valinta. Sen valmistusprosessi ja käyttöikä tuottavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä verrattuna perinteisiin kaapelointiratkaisuihin. Valokuitu vähentää energiankulutusta, koska se on tehokkaampi tiedonsiirrossa ja vähentää tarvetta jatkuville korjauksille ja huollolle, mikä pienentää ympäristövaikutuksia pitkällä aikavälillä.

Nopeus ja tulevaisuuden tarpeet

Internetin käyttötarpeet kasvavat jatkuvasti, ja valokuitu on yksi harvoista teknologioista, joka pystyy vastaamaan näihin kasvaviin vaatimuksiin. Se tarjoaa tarvittavan infrastruktuurin tulevaisuuden teknologioille, kuten esineiden internetille (IoT), virtuaalitodellisuudelle ja muille innovaatioille, jotka vaativat korkeita tiedonsiirtonopeuksia.

Valokuidun kattavuus

Valokuidun saatavuus voi vaihdella alueittain. Tiheästi asutuilla alueilla ja kaupungeissa valokuidun rakentaminen on yleensä kannattavampaa, ja näillä alueilla verkon kattavuus onkin parhaimmillaan. Harvaan asutuilla seuduilla valokuidun saatavuus voi olla rajoitetumpaa, ja asennuskustannukset voivat nousta korkeiksi johtuen suuremmista etäisyyksistä.

Vertailu muihin teknologioihin

Valokuituverkot eroavat merkittävästi perinteisistä kupari- ja koaksiaalikaapeliverkoista sekä langattomista teknologioista, kuten 4G- ja 5G-verkoista. Kuparikaapelit ja koaksiaalikaapelit ovat alttiimpia häiriöille ja niiden tiedonsiirtonopeudet ovat huomattavasti alhaisemmat kuin valokuidulla. Langattomat yhteydet voivat tarjota kilpailukykyisiä nopeuksia, mutta niiden toimivuus voi olla rajoitetumpaa sään ja muiden ulkoisten tekijöiden johdosta.

2 kommenttia artikkeliin ”Valoo valokuitu tarjous vielä voimassa”

Vastaa