Lainavertailu – Näin löydät itsellesi sopivan lainan

Lainavertailu on tapa vertailla eri lainantarjoajien lainatarjouksia. Lainavertailun avulla voit löytää itsellesi sopivan lainan, joka on edullinen ja vastaa tarpeitasi.

Lainavertailua voi tehdä itse tai käyttää lainavertailupalvelua. Itse tehty lainavertailu voi olla aikaa vievää ja työlästä, sillä se vaatii eri lainojen ominaisuuksien vertailua. Lainavertailupalvelun avulla lainatarjoukset on helppo vertailla keskenään, ja palvelu voi myös auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan lainan.

Mitä kannattaa huomioida lainavertailussa?

Lainavertailussa kannattaa huomioida seuraavat seikat:

 • Lainan korko on tärkein tekijä lainavertailussa. Lainan korko määrittää, kuinka paljon maksat lainastasi takaisin.
 • Lainan kulut ovat myös tärkeitä huomioida. Lainan kuluihin kuuluvat esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitomaksu ja lainanhoitokulut.
 • Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa siihen, kuinka paljon maksat lainastasi kuukaudessa.
 • Lainan vakuutus on usein pakollinen, jos lainatarjouksen korko on alhainen. Lainan vakuutus voi lisätä lainan kuluja.

Lainavertailun vaiheet

Lainavertailu voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 1. Määrittele tarpeesi

Ensimmäiseksi on määriteltävä omat tarpeensa. Mitä varten tarvitset lainaa? Mikä on lainan määrä? Mikä on sinulle sopiva takaisinmaksuaika?

 1. Kerää tietoa lainantarjoajista

Seuraavaksi on kerättävä tietoa eri lainantarjoajista. Tietoa voi kerätä esimerkiksi lainantarjoajien verkkosivuilta, lainavertailupalveluista ja muilta luotettavilta lähteistä.

 1. Vertaa lainatarjouksia

Tämä on lainavertailun tärkein vaihe. Lainatarjouksia kannattaa vertailla huolellisesti ja vertailla eri tekijöitä, kuten korkoa, kuluja, takaisinmaksuaikaa ja vakuutusta.

 1. Tee päätös

Kun olet vertaillut lainatarjouksia, voit tehdä päätöksen siitä, mistä lainatarjouksesta hyväksyt.

Lainavertailupalveluiden hyödyt

Lainavertailupalvelut voivat helpottaa ja nopeuttaa lainavertailua. Lainavertailupalveluiden avulla voit vertailla useita lainatarjouksia samanaikaisesti ja helposti.

Lainavertailupalvelut tarjoavat myös usein lisätietoja lainoista, kuten lainojen ominaisuuksista ja lainantarjoajien luotettavuudesta.

Lainavertailupalveluiden haitat

Lainavertailupalveluista voi olla myös haittaa. Lainavertailupalvelut saattavat käyttää epäselvää kieltä tai markkinoida lainatarjouksia harhaanjohtavasti.

On tärkeää lukea lainatarjoukset huolellisesti ennen niiden hyväksymistä.

Lainavertailun vinkit

Seuraavat vinkit voivat auttaa sinua tekemään onnistuneen lainavertailun:

 • Keskity olennaiseen

Lainavertailussa on tärkeää keskittyä olennaiseen. Älä vertaile liian montaa tekijää kerralla, sillä se voi tehdä vertailusta vaikeaa.

 • Vertaa samanlaisia lainoja

Lainavertailussa on tärkeää verrata samanlaisia lainoja keskenään. Älä vertaile esimerkiksi joustoluottoa ja ostorahaa keskenään, sillä ne ovat erilaisia lainoja.

 • Pyydä tarjouksia useammalta lainantarjoajalta

Älä tyydy vain yhteen tarjoukseen. Pyydä tarjouksia useammalta lainantarjoajalta, jotta voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen. Saatuasi hyväksytyn tarjouksen, voit saada jopa lainaa heti.

2 kommenttia artikkeliin ”Lainavertailu – Näin löydät itsellesi sopivan lainan”

Vastaa